Dostawa już od 7,00 zł
Szpinak do wysiewu wiosennego lub jesiennego. Roślina znienawidzona w dzieciństwie, wraca do łask w życiu dorosłym. Sam szpinak posiada mnóstwo witamin oraz jest bogaty w żelazo. Można z niego przyrządzić wiele dań z nim w roli głównej, które są smaczne i wartościowe.
Można jeść świeże liście w sałatkach, kanapkach, gotować, smażyć i mrozić do potraw na ciepło i zimno.
Pora owocowania | W zależności od terminu siewu zbiór możliwy w maju-czerwcu lub w marcu-kwietniu. |
Zastosowanie | Szpinak można jeść świeży, gotować liście, smażyć lub mrozić. Tym sposobem można przechowywać liście pełne witamin cały rok. |
Mrozoodporność | Roślina odporna na wymarzanie. |
Stanowisko - Gleba | Stanowisko słoneczne, półcieniste. Gleba zasobna w składniki pokarmowe oraz wodę. |
Uprawa | Wysiew wiosenny w marcu do maja, lub jesienny we wrześniu aż do października. |
Opakowanie | MEGA OPAKOWANIE 20 g, data ważności: 12.2020 |
Producent | Legutko |